Z vlakom v Zagreb – povezava Ljubljana – Zagreb

Z vlakom v Zagreb lahko prideš zelo ugodno. Za družinska potovanja so na voljo vozovnice, kjer otroci v spremstvu staršev potujejo brezplačno. Za skupine mladostnikov pa je na voljo kar 70% popust.

Z vlakom v Zagreb iz Ljubljane

Zakaj z vlakom v Zagreb? Ker vozi vsak dan, tam si razmeroma hitro, pa še parkirišča ne rabiš iskati. Tukaj si lahko pogledaš V primeru del na progah lahko pride do sprememb, zato pred potovanjem nujno preveri obvestila za potnike in aktualni mednarodni vozni red vlakov.

Koliko časa traja vožnja z vlakom v Zagreb?

Vožnja traja od 2:18h pa do 4:14h, odvisno od tega na kateri vlak se usedeš. Za primerjavo, pot z avtom do Zagreba traja cca 1:50h.

Vozovnice City Star

Za potovanje na Hrvaško imajo otroci v starosti od 6 do 15 let, ki potujejo v spremstvu staršev brezplačen prevoz. Vozovnice City Star za povratna potovanja na Hrvaško veljajo en mesec, potovanja pa so dovoljena vse dni.

Kje lahko kupiš vozovnico za vlak?

Vozovnico za mednarodni promet lahko kupiš na železniških postajah ali pooblaščenih potovalnih agencijah. Za notranji promet pa jo lahko kupiš tudi preko spletne trgovine ali mobilne aplikacije Grem z vlakom. Nakup vozovnice preko kartomata je možno samo za notranji promet, v nekaterih primerih pa je možno vozovnice kupiti tudi na vlaku, a le z gotovino (ali z VALU).

z vlakom v zagreb, zagreb ljubljana, ljubljana zagreb, zagreb, z vlakom na hrvaško, vlaki hrvaška, vlaki zagreb, vlak zagreb, vozni red zagreb ljubljana, vozni red ljubljana zagreb, hitri vlak, mednarodni vlaki, city star, železniška postaja

S pravočasnim nakupom bodo cene cene vozovnic nižje. Na vlaku je namreč mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni (ali pa še dražje) do mejnih postaj.

Te zanima vožnja s hitrim vlakom (do 300 km/h) do Rima?

Z vlakom v Zagreb lahko prideš zelo ugodno. Za družinska potovanja so na voljo vozovnice, kjer otroci v spremstvu staršev potujejo brezplačno. Za skupine mladostnikov pa je na voljo kar 70% popust.