Ljubezenski romani in plažno branje

Ni važno, če odhajaš na dopust ali pa boš poleti doma, si jutra, popoldneve ali večere lahko popestriš z lahkotnimi romani. Spodaj najdeš nekaj mojih predlogov ljubezenskih romanov za plažno branje. Prvi dve knjigi sem prebrala zadnji in ju definitivno priporočam za vroče poletno branje. Spodaj si preberi še kateri so ostali romani, ki si zaslužijo na seznam tvojega letošnjega plažnega branja.

Emily Henry je avtorica številnih ljubezenskih uspešnic. Ni težko ugotoviti zakaj. Je mojstrica v humornih dialogih, zato me njeno pisanje tudi tako pritegne. Tako Roman za plažo, kot Ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah, sem prebrala na mah. Zgodbi sta napisani berljivo, večinoma lahkotno in nikakor ne dolgočasno. Romana imata vse kar se za plažno branje spodobi, junaka, ki kljub zapletom najdeta pot en do drugega. Seveda ne manjka tudi kakšen vroč ljubezenski prizor in preobrat v stilu romantične komedije, saj konec koncev to tudi sta. Priporočam.

Zdaj sem pa že sredi branja njene naslednje knjige hihi. Kmalu napišem še kaj o knjigi Ljubitelja knjig.

plažno branje, roman za plažo, ljubitelja knjig, ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah, knjige za na plažo, ljubezenski romani, sodobni romani, romantika, romantične knjige, poletni romani, poletne knjige, emily henry, bralni klub, mami blogerke, mamiblogerke, trideseta, knjige, knjiga, knjižnica, cobiss moja knjižnica, knjigarna, suita za dva, plaža, morje, morsko branje, morske knjige, knjige, ki se dogajajo na morju, plažna romanca, romanca, avantura, mamma mia, plažno branje, roman za plažo, ljubitelja knjig, ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah, knjige za na plažo, ljubezenski romani, sodobni romani, romantika, romantične knjige, poletni romani, poletne knjige, emily henry, bralni klub, mami blogerke, mamiblogerke, trideseta, knjige, knjiga, knjižnica, cobiss moja knjižnica, knjigarna, suita za dva, plaža, morje, morsko branje, morske knjige, knjige, ki se dogajajo na morju, plažna romanca, romanca, avantura, mamma mia, moje grško poletje, grčija, moje ne tako popolno življenje, sophie kinsella, pisateljica, posebno potovanje, sto srečnih dni, barbara pešut, divjakinja, italija za vedno, italija, recenzija knjig, recenzija, prebrane knjige, knjižni bingo, knjige za ženske, ženski romani, knjigarna srečnih koncev, škotska, italija za vedno, italija, gardsko jezero, potopisi, potovanja, potovanje
Plažno branje – Ljubitelja knjig, Emily Henry

Plažno branje in ljubezenski romani Emily Henry

Ljubezenski romani Emily Henry so moje letošnje odkritje. Se vidi, da sem zadnja leta brala več ali manj samo otroške knjige in takšne ali drugačne priročnike. Romani so ravno prav “zapleteni”, da možgančki malo pomigajo, a se jih vseeno lahko prebere na mah, saj so zelo zabavne. Odvisno od časa, ki ga imaš na voljo seveda. Jaz bi rekla, da nekako dva ali tri dolge popoldneve v senčki na plaži, saj knjigo stežka odložiš tudi takrat, ko je treba iti spat hehe.

Roman za plažo, Emily Henry

V tej zgodbi po spletu naključij postaneta soseda dva mlada pisatelja, ki sta bila v študentskih časih rivala, saj pišeta popolnoma nasprotne žanre – January romance za ženske, Gus pa bolj resne knjige. Stava, da bosta napisala vsak svojo knjigo v nasprotnem žanru, privede do tega, da skupaj preživita veliko časa in se na novo spoznata.

Ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah, Emily Henry

V tej knjigi se odvija zgodba med dvema prijateljema, mlado novinarko, ki opisuje svoje izkušnje v luksuznih rezortih za potovalno revijo, ter mladega učitelja, s katerim sta se spoznala v študentskih časih, od takrat pa postala neločljiva. Vse dokler ni kočljiv dogodek na zadnjem skupnem potovanju njunega prijateljstva postavil na kocko. Dialogi med Alex in Poppy so zelo zabavni in vznemirljivi in nisem si mogla pomagati, da ne bi navijala, da bi jima uspelo.

Knjigi, ki se sicer nista uvrstili tako visoko na moji lestvici plažnega branja, kot sta se zgornji dve, sta Suita za dva in Mamma mia, moje grško poletje še vedno lahkotno poletno branje. Zgodbi sami po sebi sta zanimivi in berljivi, a me pri obeh zmoti konec. Takrat, ko začutim junaka, se mi zdi hiter in “enostaven” konec čisto premalo za to, kar sem čakala skozi celo zgodbo. Suita za dva je sicer drugi del serije knjig Sestre Beck, a se lahko bere čisto zase (Prvi del je Načrt plovbe, tretji pa Daleč od uhojenih poti). Ni sicer klasično plažno branje, dotakne se namreč tudi več problematik.

Medtem, ko se zgodba v knjigi Italija za vedno dogaja ob slikovitem Gardskem jezeru, se Knjigarna srečnih koncev odvija v mali, hladni škotski vasici. Kot pri Suiti za dva, se junakinja v Knjigarni srečnih koncev po prekinitvi zaposlitve odpravi na čisto drug konec države. V želji po novem začetku – tako kariere, kot življenja nasploh. Pot do tja seveda ni niti najmanj enostavna, a se kot ponavadi v življenju izkaže, da je za spremembe vredno spremeniti svojo začrtano pot in se samo prepustiti toku življenja.

Plažno branje ob jezeru – Italija za vedno

Sveže ločena Lou odide s svojo najstniško hčerko na poletno glasbeno šolo v Italijo. Hčerin učitelj violine, ki povrhu vsega prihaja ravno iz teh koncev, se izkaže, da ni le dober in prijazen učitelj, ampak tudi dobra družba. Bo privlačnost med njima premagala prepreke, kot je bivši mož, ki se iznenada pojavi na taboru in starostno razliko, saj je učitelj kar nekaj let mlajši od nje..

Posebno potovanje – Beth O’Leary

Na poti na poroko na Škotsko, kamor se odpravljata Addie in njena sestra, se vanju zaleti avtomobil. V njem pa nihče drug, kot njen bivši fant. Ker so tudi fantje iz drugega avtomobila namenjeni na poroko in ne želijo zamuditi, jima Addie ponudi prevoz. Tako se začne dolgo potovanje v majhnem avtomobilu.. Kaj vse se bo razkrilo o njunem razhodu, si lahko kar predstavljaš. No, ali pa rajši kar preberi 😉

Moje ne tako popolno življenje – Sophie Kinsella

Kdo še ne pozna knjig Sophie Kinsella? Zaplet se zgodi, ko se Katiejine sanje o popolnem življenju v mestu razblinijo, ko jo odpustijo. Katie se zato vrne domov na kmetijo in očetu pomagati zagnati nov posel, tam pa nepričakovano sreča svojo nekdanjo šefico..

Sto srečnih dni – Eva Woods

Sto srečnih dni ni najbolj enostavna, na trenutke zelo žalostna, a bi jo vseeno uvrstila med lahkotnejše. V bolnici, kjer Annie obiskuje svojo dementno mamo, spozna čudovito, mlado – a na smrt bolno Polly, ki pred smrtjo želi izkusiti vse kar se da in polepšati življenja bližnjim. Čustvena, empatična in vredna branja knjiga.

Divjakinja je zadnja knjiga Barbare Pešut. Sicer kratka zgdoba, ki junakinjo vodi nazaj v naravo, je na trenutke prav surova in divja. Morda pa prav tebe pritegne, da greš nazaj k sebi in k naravi.

Knjige morda niso vse čisto sveže iz tiskarne, so pa zato na voljo tako v knjigarnah, kot v knjižnicah po Sloveniji (psst, ne pozabi na počitniški delovni čas knjižnic). Veselo in spročeno branje ti želim!