Izlet: Avtovlak in Most na Soči

Si za dogodivščino? Avtovlak skozi bohinjski predor povezuje Bohinjsko Bistrico s Podbrdom, Mostom na Soči in Novo Gorico. Na vlak naložite osebni avtomobil, kombi, poltovornjak, avtodom ali kolo. Med vožnjo sediš v svojem vozilu. Vozila so lahko visoka največ 3 metre, široka pa največ 2,4 metra.

Zakaj na avtovlak do Mostu na Soči (ali nazaj)?

Vožnja z avtovlakom posebno doživetje, predvsem za otroke. Po Bohinjski progi vozi vsak dan. Gre za edino tako povezavo med Bohinjem in Primorsko, ki je hkrati tudi zelo priljubljena turistična atrakcija. Tukaj si oglej cenik.

Most na soči

Poleg prepoznavnega mostu, ki povezuje obe strani reke Soče, je pomemben tudi jez na reki Soči, ki je del hidroelektrarne Doblar. Jez ustvarja umetno jezero, ki je pomemben vir električne energije in obenem turistična atrakcija. Še ena dogodivščina, ki si jo lahko privoščite na izletu – vožnja z ladjo po Soči. Od maja do septembra se lahko po Soči zapeljete z ladjo Lucijo. Otroci bodo navdušeni, starši pa boste lahko uživali v mirni plovbi in čudovitem razgledu.

Most na Soči in umetno jezero

Kje lahko kupiš vozovnico za avtovlak?

Vozovnico za prevoz avtomobila lahko kupiš pri spremljevalcu vlaka. Seveda so obvezna tudi doplačila za sopotnike, medtem, ko odrasli plačajo polno ceno redne vozovnice, imajo otroci 50% popust od redne cene vozovnice.

Cenik vožnje z avtovlakom

Za eno osebo z osebnim vozilom pride vozovnica 14 €, dodaten sopotnik pa te bo prišel še 3,10 €. Celoten cenik si lahko ogledaš tukaj.

Vozovnica Karnet

Karnet vozovnica omogoča 10 enosmernih voženj z avtovlakom z 10% popustom (za 1. tarifni razred). Karnet kartico lahko kupiš na železniških postajah, vezana pa je na registrsko številko avtomobila, zato tudi ni prenosljiva.

Preberi si še kako s hitrim vlakom do Rima.

Exit mobile version