Kaj so GP točke in Home exchange ugodnosti
4 mins read

Kaj so GP točke in Home exchange ugodnosti

To, da obstajajo različne platforme za menjavo hiš in stanovanj, kot način potovanja, verjetno že veš. Da lahko zamenjaš svojo hišo z nekom drugim, že nakazuje ime home exchange. Kaj pa so potem GP točke na platformi homeexchange.com o katerih se vedno več govori?

Home exchange in GP točke

GP (GuestPoints) točke so rešitev za hitro in enostavno menjavo. Namesto tradicionalne menjave (ti prideš k meni, jaz pa k tebi) lahko gostiš nekoga v svojem domu za GuestPoints in te točke uporabiš kot plačilo za potovanje na destinacijo po svoji izbiri!

Veš, da lahko ob prijavi na platformo Homeexchange.com do konca septembra dobiš dvojne točke, poleg tega si pa še v žrebu za brezplačno letno članarino! Kako? Tako, da uporabiš to povezavo Home exchange Slovenija ali pa po končani prijavi vneseš mojo kodo: jure-74bde

Koliko GP točk dobim za eno noč in koliko jih moram dati?

Že takoj ob prvi prijavi na HomeExchange dobiš nekaj GP točk, ostale pa po tem, ko dokončaš svoj profil. GP točke pa sicer lahko dobiš takrat, ko v svojem domu gostiš druge homeexchange člane.

Novi homeexchange člani dobijo:

50 GuestPoints dobiš, ko ustvariš profil.
100 GuestPoints dobiš, ko dokončaš svoj profil.
200 GuestPoints dobiš, ko je tvoj listing doma popoln.

Dodatnih 200 točk dobiš, ko potrdiš (verify) svoj prvi listing. Možnost preverjanja tvojega profila povečuje zaupanje med člani home exchange skupnosti. Ob plačilu letne članarine prvo leto dobiš 500 točk, z avtomatskim podaljšanjem pa potem vsako leto 250. Za prvih 10 poslanih prošenj za izmenjavo pa dobiš še dodatnih 250 točk.

Kar dobro za začetek, kajne?

Zakaj možnost menjav s točkami?

Veliko članov skupnosti HomeExchange je sicer lahko zainteresiranih za spanje v tvojem domu, a imajo morda že druge potovalne načrte in tako istočasna menjava ne pride v poštev. V tem primeru jim lahko predlagaš menjavo z GuestPoint točkami, tako da jim za njihovo gostoljubje podariš toliko točk, kot jih zahtevajo na noč (npr, če imajo 120 točk na noč, jim za tri noči plačaš 360 točk).

Kako izračunati GP točke

Vsaka home exchange menjava je drugačna! Vrednost GuestPoint točk na noč je za vsak dom različna. Višina točk pa je odvisna od:

  • števila (in velikosti) postelj v hiši – kar je povezano s splošno velikostjo doma in s tem, koliko gostov lahko tam biva
  • lokacije hiše – glede na oddaljenost od najbližjih turističnih znamenitosti ali centra mesta
  • dodatne opreme, ki ste jo dodali na svoj profil – npr, če imaš bazen ali vrt, to poveča vrednost GuestPoint točk tvojega doma

Primer izračuna GP točk

Na primer, če želiš v Robertov dom v Parizu, kjer je “cena” 150 GuestPoints točk na noč, in želiš tam ostati 5 noči, potrebuješ 750 GuestPoints točk za potrditev home exchange menjave. GuestPoints se ob potrditvi samodejno prenesejo s tvojega računa na Robertov račun, ko klikneš »Zaključi«.

Pridobi dodatne GP točke (če si že član HE)

Do dodatnih GP točk lahko prideš tako, da homeexchange platformo naprej priporočiš svojim prijateljem (za največ 10 prijateljev). Tako lahko dobiš kar dodatnih 2500 GP točk. Prvih 50 točk dobiš, ko se tvoj prijatelj prijavi na HomeExchange in dokonča svoj profil ter listing svoje hiše, potem pa še dodatnih 200 točk, ko aktivira svoje članstvo.

Tukaj si lahko pogledaš kako svoj dom pripraviti na home exchange menjavo.